Брехня, яку роками поширював Кремль щодо 12-ої бригади спецпризначення «Азов» Нацгвардії України, зазнала разючого удару. Як повідомили у підрозділі, США скасували власну заборону на постачання їм зброї.

Повідомляється, що ухвалене Держдепом рішення – це результат кропіткої роботи бійців бригади, які системно протидіяли доволі успішним зусиллям російських пропагандистів. Воно було ухвалене за результатами перевірки підрозділу згідно з законодавством США. За висновками комісії, «Азов» має право на отримання допомоги від Сполучених Штатів Америки у сфері безпеки.

Військовослужбовці подякували МВС України, командуванню Нацгвардії, посольству України у США та всім, хто відкрито або кулуарно докладав зусиль до скасування цієї заборони.

У бригаді впевнені, що отримання західної зброї та підготовки від США підвищить боєздатність бійців «Азову». І найголовніше – сприятиме збереженню їхніх життів.
Бійці вважають, що в історії їх підрозділу відкрилася нова сторінка.

«Азов» стає ще потужнішим, ще професійнішим та ще небезпечнішим для окупантів», – переконані військовослужбовці.

Раніше The Washington Post повідомляв, що адміністрація Джо Байдена скасувала ухвалену приблизно 10 років тому заборону на надання американської зброї підрозділу «Азов». Відтепер ця бригада матиме доступ до військової допомоги від США нарівні з іншими підрозділами Сил Оборони України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *