Жозеп Боррель. Фото: gazeta.uzЖозеп Боррель. Фото: gazeta.uz

Присутність представників ЄС на інавгурації Володимира Путіна викличе непорозуміння у багатьох людей у світі, в тому числі у українців. Тож краще утриматися від участі у церемонії. Про це сказав Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє Agenzia Nova.

За словами головного дипломата ЄС, серед країн євроблоку розглядали різні варіанти участі у цьому заході. Зокрема, лунали пропозиції відправити до Кремля послів країн ЄС.

«Після багатьох дискусій з країнами-членами я надіслав всім їм повідомлення про те, що, на мою думку, правильним рішенням буде не відвідувати церемонію», – сказав Жозеп Боррель.

На його переконання, участь представників Євросоюзу на путінській інавгурації розбігається з публічною позицією ЄС стосовно російського правителя. Вибори, завдяки яким він вп’яте став президентом, у ЄС не вважають чесними та вільними. До того ж Путін є міжнародним злочинцем, ордер на арешт якого видав Міжнародний кримінальний суд.

Окрім цього, за словами Борреля, європейська спільнота покладає на очільника Кремля відповідальність за війну в Україні.

Тож з боку країн ЄС буде правильним вчинком не брати участі в інавгурації Путіна, додав Жозеп Боррель.

Відзначимо, що за даними ЗМІ, інавгурацію Володимира Путіна мають відвідати представники шести країн ЄС. Серед них – Франція, Греція, Словаччина, Угорщина, Мальта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *