Папа Римський ФранцискПапа Римський Франциск / Фото: hofkerk.amsterdam

Швейцарський лідер Віола Амгерд запросила Папу Римського Франциска відвідати майбутній Глобальний саміт миру. Засідання відбудеться вже у червні поточного року у Бюргенштоці

Про це розповідає місцеве агентство Blick.

Зазначається, що минулої суботи, 4 травня, президент Швейцарії зустрілась з Франциском. Тоді ж сторони порушили низку питань, серед яких були повномасштабна війна на території України, а також інші “проблемні місця” на планеті.

Коментуючи зустріч з Папою Римський, Амгерд заявила, що запросила його відвідати майбутній саміт. Зокрема вона додала, що Ватикан загалом дуже позитивно відноситься до ідеї щодо проведення засідання.

Глобальний саміт миру

Під час саміту планують обговорити низку пунктів з “формули миру” України. Як розповідав український лідер Володимир Зеленський, мова йтиме про

  • енергетичну та ядерну безпеку;
  • вільне судноплавство;
  • обмін з Росією.

Зокрема обговорять повернення українських дітей, який Російська Федерація насильно депортувала, назад додому, а також обмін військовополонених за формулою “всіх на всіх”.

Також варто додати, що Російську Федерацією не запрошували на засідання. Втім, офіційні особи допускають, що країна-терорист матиме змогу взяти участь під час наступних самітів.

Також президент України попереджав про те, що ворог має план щодо спроби зірвати майбутній саміт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *