Вантажівка з деревиною. Ілюстративне фото: google.comВантажівка з деревиною. Ілюстративне фото: google.com
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Білоруська деревина, яка підпадає під санкції, незаконно імпортується на територію Євросоюзу через Польщу за допомогою підроблених документів, що зазначають походження вантажу з Казахстану. У польських митницях повідомляють, що не можуть ефективно перевірити достовірність усіх митних декларацій через обмежені можливості.

Про це пише “Радіо Свобода”.

Журналісти встановили, що після запровадження санкцій на деревину з Білорусі значно зросло ввезення до країн ЄС деревини з Казахстану. За даними Євростату, у 2022 році обсяг імпорту товарів із дерева з Казахстану до Польщі становив 14 мільйонів євро, а вже у 2023 році ця цифра зросла майже вп’ятеро, склавши 68 мільйонів євро.

Розслідувачі розглянули один із контрактів між казахстанською компанією Nurr-electro та польською PLRBL на поставку палісаду із сосни на суму майже мільйон євро. Цей контракт був укладений у жовтні 2022 року, а поставка товару планувалася на початок 2023 року.

Виявилося, що підписи та відбитки печаток на документах від казахстанської компанії Nurr-electro були підроблені. Два незалежних експерти з графічного дизайну підтвердили, що ці маркери були нанесені на документи за допомогою фоторедактора.

Крім того, юрист компанії Nurr-electro з Казахстану, Арман Тулієвич, у своєму коментарі для журналістів зауважив, що жодних фінансових операцій за такою угодою не було, навіть товар не надходив. А представник білоруської компанії-перевізника “Галлардо” визнав, що товар дійсно був завантажений в Білорусі, а не в Казахстані.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *