Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. Фото: FlickrМіністр оборони Франції Себастьян Лекорню. Фото: Flickr
0 0
Read Time:49 Second

Очільник французького Міноборони Себатьєн Лекорню заявив, що Париж скоро надасть Києву 78 самохідних гаубиць Caesar та планує збільшити поставки снарядів, щоб задовольнити термінові потреби України у боєприпасах.

Про це пише “Європейська правда”.

Під час пресконференції Лекорню оголосив, що Франція, Україна та Данія уклали угоду про фінансування самохідних гаубиць Caesar калібру 155 мм, що дозволить Парижу оперативно їх доставити.

Згідно з його заявою, Франція також планує надати Україні 80 тисяч снарядів для 155-мм гармат до кінця цього року, що становить значне збільшення порівняно з 30 тисячами, які були передані з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Додатково, зауважив міністр оборони, Франція активно працює над пошуками наявних запасів пороху та боєприпасів, які можна було б придбати у країнах поза межами Євросоюзу через ініціативу, запропоновану Чехією.

У той же час Лекорню відзначив, що країни Європи повинні активно зменшувати свою залежність від Сполучених Штатів у плані забезпечення безпеки на континенті. Він вважає несправедливим, що американські податкові платники мають нести таке велике фінансове брем’я за забезпечення безпеки для європейських країн.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *