Спікер Палати Представників Майк Джонсон. Ілюстративне фото: FlickrСпікер Палати Представників Майк Джонсон. Ілюстративне фото: Flickr
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Член Республіканської партії Марджорі Грін хоче ініціювати відставку Майка Джонсона з посади спікера парламенту. Інші члени Конгресу США кажуть, що стануть на бік Джонсона, якщо він винесе на голосування пакет допомоги Україні.

Про це пише CNN.

Грін звинуватила спікера Палати представників у “зраді” і виразила бажання позбавити його посади за такою ж схемою, як і його попередника, Кевіна Маккарті, майже півроку тому. Вона прагне відсторонити Джонсона, якщо він погодиться включити пакет допомоги Україні до розгляду Палати представників для голосування і має намір використати для цього два тижні канікул.

У контексті внутрішніх розбіжностей серед республіканців, Джонсону часто доводилося спиратися на голоси демократів для прийняття ряду ключових законопроектів, зокрема, тих, що стосувалися урядового фінансування. Ці закони, які деякі консервативні члени республіканської партії вважають надто ліберальними, стають предметом дискусій.

Кілька демократів у Конгресі висловили намір підтримати спікера Майка Джонсона у разі, якщо він вирішить винести на голосування пакет допомоги для України.

“Якщо він зробить відповідальний крок і дозволить членам Конгресу проголосувати за законопроєкт, який відповідає інтересам національної безпеки, я готова сісти за стіл переговорів“, — підкреслила представниця штату Вірджинія Ебігейл Спанбергер.

Інші демократи у Палаті представників також висловили готовність скасувати резолюцію Марджорі Тейлор Грін про відставку Джонсона, якщо така ситуація виникне. Представник від Демократичної партії з Нью-Йорка, Том Суоцці, що недавно вступив до Палати, заявив, що підтримав би збереження посади за Джонсоном.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *