Дональд Трамп. Фото з відкритих джерелДональд Трамп. Фото з відкритих джерел
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Верховний суд США вирішив, що не існує підстав для виключення Дональда Трампа зі списків кандидатів у президенти на наступних виборах.

Про це повідомляє NBC News.

Верховний суд США анулював вердикт суду штату Колорадо, який забороняв Трампу балотуватися на пост президента. Це трапилось через його дії, спрямовані на зрив виборів 2020 року, де перемогу здобув Джо Байден.

Було встановлено, що колорадський суд помилково трактував можливість штатів вирішувати, хто може бути кандидатом у президенти, згідно з чотирнадцятою поправкою до Конституції.

Резолюція підкреслює, що відповідальність за формування норм виконання чотирнадцятої поправки лежить на Конгресі, а не на окремих штатах.

Повідомляється, що внаслідок цього вердикту, ім’я Трампа буде присутнє не тільки на виборчих бюлетенях у штаті Колорадо, але й у штатах Мен та Іллінойс. У цих штатах також було прийнято аналогічні судові постанови стосовно експрезидента.

Як відомо, минулого року суд штату Колорадо виніс рішення про заборону участі Трампа в президентських перегонах США через його спроби змінити підсумки виборів 2020 року.

Шість жителів Колорадо ініціювали судовий процес у вересні, який отримав часткове схвалення від суду першої інстанції. Згодом він був переглянутий у Верховному Суді штату.

Верховний Суд Сполучених Штатів почав вивчення цієї справи на початку лютого поточного року.

Раніше стало відомо, що судові та прокурорські працівники США, які займаються справами, пов’язаними з експрезидентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом, отримують погрози.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *