Пет Райдер. Фото: ukr-info.comПет Райдер. Фото: ukr-info.com

У брифінгу Пентагону відомий речник Пет Райдер розкрив деталі найактуальнішої проблеми, яка ставить під загрозу обороноздатність України. Через брак фінансування з боку США Україна відчуває нестачу коштів для закупівлі та підтримки ракет для систем ППО.

Пет Райдер наголосив, що Пентагон не може надавати Україні необхідне озброєння та забезпечувати підтримку вже переданим системам через відсутність фінансування. Він заявив, що без додаткового фінансування США не може задовольняти потреби в середньостроковій та довгостроковій перспективі та утримувати в робочому стані вже передані системи.

Речник підкреслив необхідність тісної співпраці з американськими законодавцями для швидкого схвалення додаткового фінансування для України. Це важливо, оскільки координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі застеріг, що наступні кілька місяців можуть мати “катастрофічні наслідки” для України, якщо Конгрес не прийме рішення щодо додаткового фінансування.

Білий дім оголосив, що в США вичерпалися гроші на військову допомогу Україні. Президент Джо Байден особисто намагався пояснити важливість ситуації законодавцям. Його дії свідчать про серйозність проблеми та необхідність швидких дій. На фоні цього, Байден також прийняв рішення погодитися на посилення імміграційної політики, яку вимагають республіканці, з метою отримання додаткового фінансування для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *