Протест польських фермерів. Фото: 24tv.uaПротест польських фермерів. Фото: 24tv.ua
0 0
Read Time:50 Second

Уряд Польщі звернувся до виконавчої влади Європейського союзу із проханням допомогти вирішити проблеми, пов’язані з поставками українського зерна. За інформацією агентства Bloomberg, переговори між міністром аграрної політики України Миколою Сольським та його польським колегою Чеславом Секерським не принесли значного прогресу.

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак підкреслив, що важливим фактором є голос Європейської комісії та її президентки. Хоча Європейська комісія вже пропонувала захисні заходи для українського імпорту, Польща наполягає на введенні регіональних квот на деякі українські товари.

Наразі зернові вантажі можуть проходити через Польщу тільки транзитом до портів у Балтійському морі або в інші країни Європи. Проте, польські фермери вимагають закриття кордонів для інших харчових продуктів, аргументуючи це якістю і нелегальним імпортом.

Нещодавно польські фермери посилили протести, блокуючи рух біля ПП “Медика-Шегині” та перекривши залізничні шляхи. Вони планують продовжити протест до квітня. Проте, у вівторок ввечері, польські страйкарі послабили обмеження на кордоні, дозволяючи рух транспорту.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський провів нараду з урядовцями, де основною темою була блокада на польсько-українському кордоні.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *