Прапори Польщі та США. Фото з відкритих джерелПрапори Польщі та США. Фото з відкритих джерел
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Більшість українців продовжують вважати Польщу та США дружніми країнами. Проте їхнє ставлення до цих держав стало менш позитивним, ніж у 2023 році.

Це підтверджують дані соціологічного дослідження, яке провела група «Рейтинг».

Серед опитаних переважна більшість ставиться доброзичливо до США та Великої Британії (81%), Німеччини (80%), Польщі та Литви (79%). До Канади (78%), Франції (70%), Японії (55%) українців ставляться позитивно.

Польща все ще має дружній статус для багатьох українців, але її позитивна оцінка впала з 94% до 79% у порівнянні з попереднім роком. Також з 79% до 33% скоротилася частка тих, хто визнає Польщу однозначно дружньою.

Більшість українців все ще має доброзичливе ставлення до США. Проте кількість тих, хто вважає Сполучені Штати однозначно дружньою країною, зменшилася з 61% до 35%.

Водночас практично всі українці сприймають Росію (97%), Білорусь (90%) та Іран (75%) як ворожі країни.

За даними опитування, Китай та Угорщина стали країнами, до яких українці ставляться як до недружніх: 58% називають Китай ворогом, а 52% – Угорщину. Раніше ці дві держави не викликали такої негативної реакції. У червні 2023 року лише 34% опитаних вважали Китай ворожою країною, а 52% – нейтральною. В той час як Угорщину 42% опитаних сприймали як ворога, а 26% – нейтрально.

Опитування було проведено серед громадян України, яким виповнилося 18 років, у всіх регіонах, за винятком тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на час опитування не було українського мобільного зв’язку.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *