Олексій Данілов. Фото: УПОлексій Данілов. Фото: УП
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО), повідомив, що причиною блокування кордону з Польщею є вибори в Європі.

Про це він повідомив в інтерв’ю журналістці Наталії Мосейчук.

Він нагадав, що в Польщі нещодавно пройшли вибори до національного парламенту, а також цього року очікуються вибори до Європарламенту.

Данілов переконаний, що ситуація з польськими фермерами пов’язана саме з цим. За його словами, в усіх країнах сільськогосподарське лобі поєднане між собою, і тому вони вважають, що протестуючи таким чином, відстоюють свої права.

Секретар РНБО також наголосив, що Україна має підписані угоди з Європейським Союзом і повинна звертатися до його органів для розв’язання питання щодо блокування польськими фермерами кордону.

Данілов впевнений, що Україні не допоможуть образи на сусідів, наша країна має подорослішати. «Про братерство можна говорити довго, але світ прагматичний і цинічний», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що польські фермери, протестуючи, переживають за своє майбутнє. Проте він заявив, що шукатиме шляхи розв’язання цього проблемного питання.

До цього посол України в Польщі Василь Зварич закликав притягти до відповідальності винних у псуванні українського зерна на польському кордоні. Він закликав поляків усвідомити, що допоки українські солдати стримують нападника на фронті, віддаючи свої життя, польський фермер може спокійно і безпечно обробляти свої поля, не боячись мін і ракет.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *