Протест українських перевізників на ПП "Краківець-Корчова". Фото: suspilne.mediaПротест українських перевізників на ПП "Краківець-Корчова". Фото: suspilne.media

У зв’язку з тим, що польські фермери заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною, українські перевізники оголосили про акцію протесту на пунктах пропуску 20 лютого. Про це повідомляє “Суспільне”.

За словами керівника ГО “Міжнародні автомобільні перевізники України” Володимира Михалевича, акція буде тривати до 15 березня або до відновлення руху на кордоні. Михалевич наголосив, що неприпустимо, щоб українські вантажівки застрягали на кордоні, а польські проїжджали без проблем.

Водії вивісили на вантажівках плакати з вимогою припинити блокаду та дозволити українським водіям повернутися додому.

Керівник ГО “Український транспортний союз у Львівській області” Олег Дубик повідомив, що акцію підтримують також інші організації.

Польські фермери ще тиждень тому погрожували знову перекрити кордон з Україною з 20 лютого. Ранком 20 лютого вони заблокували залізницю біля КПП “Медика-Шегині”, розсипавши частину зерна з вантажного потяга. Це не перший раз, коли польські фермери роблять такі акції.

Олег Дубик заявив, що українські перевізники будуть пропускати польські вантажівки на територію України з такою ж затримкою, як і поляки пропускають українські. Він додав, що ціль акції — змусити польські вантажівки, які обходять чергу, стояти, так само як українські стоять у Польщі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *