Розсипане зерно. Фото Суспільне ЛьвівРозсипане зерно. Фото Суспільне Львів
0 0
Read Time:55 Second

Біля пункту пропуску «Медика — Шегині» 20 лютого польські фермери заблокували рух поїздів, після чого вони висипали українське зерно з одного із вагонів.

Про це пише «Суспільне». 

Повідомляється, що фермери блокували залізницю приблизно чверть години. Поліція прибула на місце події, але протестувальники знову вирушили на шосе, де продовжують зупиняти рух вантажних автомобілів.

Роман Кондрув, один із організаторів протесту польських фермерів, сказав, що протестувальники розкидають українське зерно через власні емоції, вони в розпачі та не можуть зупинитись.

Раніше польські аграрії попереджали, що 20-го лютого вони перекриють всі кордонні переходи між Польщею та Україною. Це стосується не тільки прикордонних пунктів, але й дорожніх розв’язок та шляхів до вантажних залізничних станцій і морських портів. Варто також нагадати, що з 9-го лютого фермери розпочали 30-денний страйк.

Нагадаємо, раніше Україна вимагала від Польщі притягти до відповідальності винних у псуванні зерна, яке відбулось 11 лютого. Фермери зірвали пломби на українських вантажівках і висипали зерно на дорогу.

Микола Сольський міністр агрополітики та продовольства 16 лютого мав розмову з польським колегою щодо ситуації на кордоні, перемовини мають продовжитись і на цьому тижні.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *