Прапори НАТО та України. Фото: digital.reportПрапори НАТО та України. Фото: digital.report

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер визнав, що Захід недооцінив силу та витривалість Росії в повномасштабній війні з Україною, яка триває вже другий рік. Він також закликав до обережності та реалізму в оцінці перспектив мирного врегулювання.

У інтерв’ю британській газеті Financial Times адмірал Бауер сказав, що на Заході панував занадто оптимістичний настрій щодо перебігу війни у 2023 році. Тоді Україна отримала значну військову допомогу від США та інших країн НАТО. За його словами, на Заході вважали, що якщо давати українцям необхідні боєприпаси і підготовку вони швидко переможуть.

Адмірал Бауер також закликав не бути надто песимістичними у 2024 році. Він відзначив, що Україна є суверенною державою, і що українці повернули собі 50% того, які росіяни забрали у 2022 році. Він також похвалив український народ за його патріотизм, волю до боротьби та готовність до жертв.

Нагадуємо, що Володимир Зеленський у своєму виступі на Мюнхенській конференції з безпеки 17 лютого звернувся до західних країн з проханням посилити військову підтримку Україні. Він наголосив, що українські військові діють у межах своїх можливостей та ресурсів. Також президент України підкреслив, що зброя, якою вони володіють, має обмежену потужність та далекобійність. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *