Роб Брауер. Фото: flickr.comРоб Брауер. Фото: flickr.com

Авдіївка не має великого воєнного значення, тому що ворог зруйнував усю міську інфраструктуру.

Це думка голови військового комітету НАТО Роба Брауера, яку він висловив у своєму коментарі для Foreign Policy.

Він підкреслив, що якщо мислити воєнними мірками, то втрата Авдіївки – не є значною проблемою. Брауер відзначив, що ворожі війська знищили там всю інфраструктуру, тому міста, як такого, вже не залишилось.

Як відомо, Росія захопила Авдіївку, пожертвувавши величезними силами та технікою. Однак, окупація цього міста на Донеччині ні на крок не наблизила Росію до досягнення її планів у цій війні.

Виданню вдалося поспілкуватися з понад десятком європейських військових та експертів і всі як один впевнені, що Україна не стоїть на межі краху або серйозних поразок на фронті.

“Песимісти програють війни. Україні важко? Так. Якби ви запитали в 1942 році у Європі: “Як йде війна?”, не думаю, що знайшлося б багато оптимістів. Та ми все-одно здобули перемогу”, – наголосив Брауер.

Його підтримує колишній експерт Атлантичної ради Крістофер Скалуба.

“Я б не назвав це кінцем світу. Росіяни, мабуть, не зупинять свою агресію, але українці також не здаються”, – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що російсько-терористичні війська після того, як впала Авдіївка, пробуватимуть наступати на п’яти напрямках.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *