Анналена Бербок. Фото: rbc.uaАнналена Бербок. Фото: rbc.ua
0 0
Read Time:57 Second

Голова МЗС Німеччини Анналена Бербок виразила свою тривогу через можливу атаку Ізраїлю на Рафах, місто на південному краю Гази. Вона закликала Ізраїль додержуватися міжнародного гуманітарного права і зменшити страждання місцевих жителів.

У своєму твіті, Бербок охарактеризувала ситуацію в Рафах, як надзвичайно важку. Вона вказала, що 1,3 мільйона осіб, які проживають в місті, намагаються сховатися від військових дій на дуже обмеженій території.

Бербок визнала, що Ізраїль має право захистити себе від ХАМАС, який безперервно випускає на нього ракети. Однак, вона закликала Ізраїль максимально зменшити страждання цивільних осіб в Газі і додержуватися пропорційності використання сили. Бербок також повідомила, що вона планує обговорити шляхи до миру на Близькому Сході під час своєї поїздки в Ізраїль наступного тижня.

Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна готова до можливої атаки на Рафах, якщо ХАМАС не припинить свої атаки. Він обіцяв, що Ізраїль забезпечить можливість евакуації для понад мільйона цивільних осіб, які зібралися в місті.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель також виразив свою тривогу планами Ізраїлю атакувати Рафах. Він закликав до негайного припинення вогню і відновлення переговорів між сторонами конфлікту. Він також наголосив, що ЄС готовий надати гуманітарну допомогу населенню Гази.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *