Депутатка партії "Слуга народу" пропонує ввести додаткові податкиРоксолана Підласа / Фото: novyny.24tv.ua
1 0
Read Time:51 Second

Голова парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа висунула пропозиції щодо змін в податковій політиці країни. Відповідна заява пролунала в ефірі телемарафону.

Однією з ключових ідей стала пропозиція про збільшення військового збору для тих, хто заробляє більше 20 тис. гривень. Депутатка вважає, що це дозволить забезпечити армію необхідними коштами для ефективної мобілізації. Ще однією пропозицією стала ідея введення нового податку на розкіш, наприклад на нові iPhone

Також вона запропонувала прогресивну податкову шкалу для військового збору. За словами Підласої, такий підхід до оподаткування може забезпечити більше справедливості в розподілі фінансового навантаження між різними верствами населення.

Ініціативи Роксолани Підласої, хоч і не мають статусу юридичної пропозиції, вже обговорюються у суспільстві.  Однак Україна вже розглядає податкові зміни у рамках Національної стратегії доходів до 2030 року, яка спрямована на боротьбу з тіньовою економікою та забезпеченням стійких фінансових ресурсів для розвитку країни.

Зокрема, ініціативи щодо реформування системи оподаткування для ФОПів за прикладом польської системи податків із прогресивною шкалою. Це може стати одним із кроків до покращення ефективності системи збору податків та боротьби з ухиленням від оподаткування.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *