Кирило Шевченко. Фото: unian.uaКирило Шевченко. Фото: unian.ua

Офіс генерального прокурора України подавав запит про екстрадицію Кирила Шевченка за підозрою в організації заволодіння понад 206 мільйонами гривень державного “Укргазбанку” під час його керівництва. Проте суди в Австрії відмовили. Про це пише Der Standard.

Причиною відмови стало введення воєнного стану в Україні. Суди врахували цю обставину як фактор, який впливає на можливість екстрадиції. Водночас австрійська Економічно-корупційна прокуратура (WKStA) проводить власне розслідування щодо можливих зловживань Шевченка.

Паралельно до судових вироків, Федеральне відомство імміграції та притулку Австрії розглядає запит ексголови НБУ щодо надання притулку. У разі позитивного рішення, Кирилу Шевченку дозволять залишитись на території Австрії, уникаючи можливої відповідальності в Україні.

Важливо відзначити, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура вже оновили підозри щодо Шевченка та інших фігурантів, розглядаючи їхню причетність до створення злочинної організації та легалізації коштів, отриманих шляхом злочинних схем.

Слідство вказує на те, що керівництво “Укргазбанку”, використовуючи конфіденційну інформацію про договори з клієнтами, фальсифікувало документи та нараховувало агентську винагороду на суму понад 206 мільйонів гривень. Ці кошти слугували не лише для особистого збагачення злочинців, але й як “відкати” для посадових осіб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *