СБУ. Фото: focus.ua|СБУ. Фото: focus.ua|
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Проєкт розслідувань Bihus.Info, який відомий своїми розкриттями корупції та зловживань у владі, став мішенню для незаконного стеження. Журналісти-розслідувачі з Bihus.Info повідомили, що ідентифікували тих, хто встановив приховані камери у готельні номери, де вони зупинялися під час роботи над справами.

За даними Bihus.Info, операція СБУ тривала з 15 по 28 грудня 2023 року. Спочатку представники Служби безпеки України під виглядом клієнтів відвідали відпочинковий комплекс, де планувалося заселення редакції, і оглянули номери. Потім вони повернулися з великими валізами, в яких, за версією журналістів, була техніка для встановлення камер. Серед учасників операції були Ігор Кравченко та Євген Коноваленко, які працюють у СБУ.

27 грудня редакція Bihus.Info заселилася в комплекс. Того ж дня в комплекс приїхали також кілька осіб, які, за словами журналістів, були пов’язані з Ігорем Кравченком і вели зовнішнє спостереження за редакцією. Наступного дня, після виїзду редакції, в номери заїхала інша група чоловіків, яка, ймовірно, забирала приховану техніку. 1 січня в комплекс повернулася ще одна група.

Журналісти стверджують, що приховані камери були незаконно встановлені в сауні та восьми номерах, де перебувала редакція. Вони заявляють, що це була спроба порушити їхнє право на приватність та свободу слова, а також загроза їхній безпеці. Вони вимагають від СБУ пояснити мету та обсяги операції, а також притягнути до відповідальності тих, хто за нею стояв.

Меми про розслідування Bihus.Info стали вірусними в інтернеті і зібрали тисячі лайків, коментарів та поширень. Багато користувачів висловили свою підтримку команді Bihus.Info та вимагали розслідування дій СБУ. Також були висловлені думки про те, що цей скандал є черговим прикладом тиску на незалежні ЗМІ в Україні.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *