Верховна Рада України. Фото: usm.mediaВерховна Рада України. Фото: usm.media
0 0
Read Time:50 Second

Уряд України затвердив новий проєкт закону про мобілізацію. Він має на меті вдосконалити процес призову громадян на військову службу в умовах війни. Про це повідомив народний депутат від Європейської солідарності Олексій Гончаренко у своєму Facebook.

За словами Гончаренка, новий законопроєкт є результатом доопрацювання попереднього документа. Він був зареєстрований урядом у грудні минулого року і викликав багато заперечень від громадськості та експертів. Зокрема, омбудсмен Дмитро Лубінець критикував минулий проєкт за те, що він обмежує права українців і суперечить Конституції.

Гончаренко зазначив, що новий текст ще не оприлюднений, але він сподівається, що документ буде враховувати зауваження та пропозиції, які були висловлені під час обговорення першого варіанту. Він також висловив надію, що Верховна Рада швидко розгляне та ухвалить новий законопроєкт про мобілізацію.

Документ матиме на меті підвищити бойовий потенціал Збройних сил України, які протистоять російській агресії. За словами народного депутата від “Слуги народу” Сергія Нагорняка, мобілізація є необхідною, аби забезпечити ротацію військових, які вже два роки перебувають на передовій, та показати суспільству, що захищати країну треба всім без винятку.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *