Премʼєр-міністерка Естонії Кая Каллас. Фото: X (Twitter)Премʼєр-міністерка Естонії Кая Каллас. Фото: X (Twitter)
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Завдяки прийнятому 20 років тому правильному та необхідному рішенню вступити до НАТО, Естонія зараз вільна і безпечна країна, але країнам Альянсу слід докладати ще більше сил для свого захисту.

Про це прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила у зв’язку з 20-ю річницею вступу Естонії до НАТО.

Після відновлення незалежності в Таллінні відразу ж ухвалили рішення, що “ніколи більше не залишаться одні”, і саме тому вступ Естонії до НАТО став однією з головних зовнішньополітичних цілей після відновлення незалежності, наголосила прем’єр-міністерка.

“Ми одразу ж почали готувати ґрунт для вступу Естонії до НАТО. Це була спільна мета, заради якої наполегливо працювали президент, уряд, дипломати, чиновники та естонський народ”, – висловилася вона.

Політикиня нагадала, що 4 квітня НАТО святкуватиме своє 75-річчя.

“НАТО – сильна та єдина організація, але світ довкола нас змінився. Це сталося з вини нашого східного сусіда – Росії, яка вже третій рік поспіль веде кровопролитну війну в Україні”, – сказала чиновниця.

Перемога України та поразка Росії у цій війні “мають екзистенційне значення для Естонії, Європи та безпеки НАТО”, вважає глава естонського уряду.

Прем’єр-міністерка наголосила, що членам НАТО слід докладати ще більших сил для свого захисту.

“У цьому світі, що змінився, нам потрібно бути впевненими в собі, зосередитися на рішеннях, при необхідності вживати жорстких заходів, а також зберігати єдність. У цьому і полягає суть НАТО“, – наголосила Каллас.

Вона нагадала, що влітку лідери країн НАТО зберуться у Вашингтоні, де відбудеться саміт, присвячений 75-річчю альянсу.

“Ми очікуємо від цієї зустрічі сміливих та конкретних рішень, які зміцнять почуття безпеки нашого народу та безпеку євроатлантичного регіону у довгостроковій перспективі”, – додала Каллас.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *