Затримання фігурантів. Фото: НАБУЗатримання фігурантів. Фото: НАБУ
0 0
Read Time:51 Second

За період з червня по грудень 2022 року глава групи, користуючись своїми контрольованими співробітниками у АТ “Укрзалізниця”, здійснив вибір заздалегідь призначеної компанії як постачальника трансформаторів за завищеними цінами.

Про це повідомляє НАБУ.

Він спланував та організував відправку листа до керівництва УЗ із текстом про існуючі загрози державній безпеці, що послужило підставою для відхилення пропозицій інших учасників торгів з більш вигідними ціновими пропозиціями.

Варто зазначити, що фірмою-переможцем управляє громадянин Білорусі, який має прямі зв’язки з РФ. Компанія, через свою філію в Болгарії закупила трансформатори у виробника в Узбекистані та перепродала їх УЗ за ціною, штучно завищеною майже удвічі.

Внаслідок втілення цієї схеми протягом 2022-2024 років, “Укрзалізниця” понесла збитки в розмірі 94,7 мільйонів гривень, які зловмисники привласнили та витратили за своїм власним бажанням.

Завдяки діям слідчих та прокурорів суд призначив арешт на 53 мільйони гривень, які знаходилися на банківських рахунках постачальницької компанії.

На даний момент затримали головного фігуранта, співорганізатора і двох учасників організованої злочинної групи. ЗМІ стало відомо, що групу міг очолювати ексрадник Офісу президента Артем Шило.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *