Протести в Ізраїлі. Фото: The Times of IsraelПротести в Ізраїлі. Фото: The Times of Israel
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

У неділю, 31 березня, велика кількість жителів Ізраїлю вийшла на вулиці, виражаючи своє незадоволення владою прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу.

Про це інформує “Радіо Свобода”.

Учасники протестів вимагали відставки уряду, закликали до проведення виборів та швидкого визволення заручників, яких утримує терористичне угруповання “Хамас”, визнане терористичним Сполученими Штатами та Європейським Союзом. Також вони виступають проти законопроєкту, який передбачає звільнення від призову на військову службу ультраортодоксів.

Під час протесту Яір Лапід, який виступає лідером опозиції, різко засудив Нетаньягу, обвинувачуючи його у руйнуванні відносин Ізраїлю з США та залишенні заручників у руках “Хамасу” безкарно.

Протягом чотирьох днів планується провести акцію протесту, яка стала найбільшою з жовтня минулого року, коли ізраїльтяни вийшли на масові демонстрації після нападу “Хамас”. Організатори акції стверджують, що у протесті може взяти участь до 100 тисяч людей. Під час мітингу виникли сутички з поліцією, і принаймні одну особу затримали правоохоронці.

Того ж дня, ввечері була оприлюднена відповідь прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу на протести, де він заявив, що робить усе можливе, щоб повернути полонених додому. Щодо виборів, Нетаньягу висловив переконання, що вони можуть нібито призвести до паралізації переговорів щодо звільнення заручників та призупинення війни, поки не буде досягнуто повної мети. За його словами, “Хамас” лише виграє від такого розвитку подій.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *