Речник ГУР Андрій Юсов. Фото: АрміяInformУ ГУР розбили фейки Кремля щодо причетності України до терактуРечник ГУР Андрій Юсов. Фото: АрміяInformУ ГУР розбили фейки Кремля щодо причетності України до теракту
0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України ретельно спростували висунуту в Росії версію про зв’язок України з нападом на концертну залу “Крокус Сіті Хол” під Москвою у вечірній час 22 березня. Заяви представників РФ, включаючи російського лідера Володимира Путіна, про те, що затримані “терористи” намагалися втекти у бік українського кордону, викликають серйозні сумніви.

Про це повідомив речник ГУР Андрій Юсов в етері телемарафону.

Навіть у зоні бойових дій, де на кордоні між Україною та Росією перебувають великі контингенти військових та представників спецслужб, а також системи спостереження, схожі на цю, не так багато. Юсов каже, що тим не менш, те, що версія з “українським слідом” продовжує обговорюватися, хоч і є абсурдною, може свідчити про можливу участь спецслужб РФ у зазначеному нападі.

Він знову наголосив на очевидних аргументах на користь того, що заявлені росіянами наміри виконавців нападу перетнути кордон між Росією та Україною виглядають досить сумнівно.

Зі слів представник ГУР, не обов’язково бути фахівцем з безпеки, щоб зрозуміти це. Вже понад два роки триває повномасштабна війна, де прикордонні зони переповнені ворожими військами, спецагентами та представниками спецслужб. Кордонна лінія замінована, і спостереження ведеться усіма можливими засобами, включаючи аеророзвідку, з обох сторін.

Після останніх подій такі області, як Бєлгородська і Курська, стали зоною активних бойових дій. Ця версія, безсумнівно, не витримує критики, і це зрозуміло для всього світу, крім, можливо, зараженого пропагандою російського населення.

Натомість, існує більш вірогідна версія, що за нападом на відвідувачів концертної зали у підмосковному Красногорську можуть стояти російські спецслужби. Це особливо логічно враховуючи значний досвід подібних терактів, які санкціонувалися з Кремля, і якими оперували російські силовики протягом понад 20 років правління Путіна.

Представник ГУР каже, що у наш час усі ознаки свідчать про те, що ми стикаємося саме з такою активністю російських спецслужб. Можливо, надалі ми будемо свідками наростання паніки, затягування гаєчок і навіть припинення навіть формальних громадянських прав і свобод.

При цьому Юсов не згоден із твердженням, що трагедія у Підмосков’ї потрібна Москві для оголошення нової хвилі мобілізації в Росії: набору нового “гарматного м’яса” у державі-агресорі, яка і без цього не збавляла темпів мобілізації.

Мобілізаційні заходи на території держави-агресора тривають безперервно, щодня. Тому це глобально не матиме ніякого впливу. Проте внутрішній рівень паніки і мобілізації в Росії дійсно може зрости.

Тож єдина користь, яку Кремль може винести це заклики до світу стосовно спільної боротьби з тероризмом і постановка Росії з ролі агресора у роль жертви.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *