Мобілізація в Україні. Ілюстративне фото: АрміяInformМобілізація в Україні. Ілюстративне фото: АрміяInform
0 0
Read Time:46 Second

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув 50% правок до законопроєкту про мобілізацію. Так, депутатка від “Європейської Солідарності” Ірина Фріз каже, що схвалилии надання відстрочки для аспірантів на усіх формах навчання.

Про це пише “Фокус”.

Як відомо, профільний комітет намагається встигнути розглянути рекордну кількість правок до проєкту закону про мобілізацію. У четвер, 21 березня, вдалось розглянути 2105 пропозицій з 4197. Мова зайшла і про умови, за яких громадянам надаватимуться відстрочки від військової служби.

На засіданні не підтримали надання відстрочки для керівництва ДБР та НАБУ, співробітникам МЗС України та надзвичайним та поважним послам, священнослужителям, працівникам позашкільної освіти, неповнорідним братам/сестрам, які є доглядачами, творчим працівникам, зберігачам фондів.

Фріз висловила думку, що питання відстрочки для релігійних діячів має бути врегульоване через закон про альтернативну службу, а не через закон про мобілізацію. Вона пояснила, що відповідно до Конституції, всі громадяни України мають однакові права та обов’язки незалежно від їхніх релігійних та інших переконань.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *