Премʼєр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс і президент України Володимир Зеленський. Фото: УкрінформПремʼєр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс і президент України Володимир Зеленський. Фото: Укрінформ
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Військові сили Росії здійснили ракетний удар по Одесі в момент, коли там перебував президент України Володимир Зеленський та глава уряду Греції Кіріакос Міцотакіс.

Про це пише грецьке видання Protothema.

За повідомленнями грецьких журналістів, ракета була спрямована на автоколону українського лідера, який опинився всього в 150 метрах від місця, де знаходилася грецька делегація під керівництвом Міцотакіса.

За інформацією, жоден член грецької делегації не отримав травм.

Зазначається, що зустріч Зеленського з Міцотакісом відбулася у штатному режимі та тривала близько пів години.

Грецький прем’єр наголосив, що його країна продовжить підтримувати Україну у межах своїх можливостей. Також він підкреслив, що Греція підтримує європейський та євроатлантичний шлях України.

Обстріл Одеси: реакція Зеленського

Видання зазначає, що Володимир Зеленський разом із грецьким прем’єром відвідали розвалини будинку, куди минулої суботи влучив російський «шахед», який забрав життя 12 українців. Лідери обох країн поклали квіти в пам’ять про жертв російсько-терористичної атаки.

Повідомляється, що Міцотакіс прибув до України сьогодні рано-вранці в умовах строгої секретності. Він планував пробути у місті декілька годин перед подальшим візитом до Бухаресту на саміт ЄНП. Із Зеленським він спершу зустрівся у морському порту Одеси.

Згодом у місті зазвучала сирена та стався гучний вибух. За повідомленнями українських ЗМІ, терористи запустили по Одесі балістичну ракету «Іскандер» або її північнокорейський аналог. Проте наразі офіційно ніяких повідомлень не було.

Згодом, виступаючи на брифінгу, Зеленський розповів деталі обстрілу та повідомив, що внаслідок ракетного удару є загиблі та поранені.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *