Гроші ЄС для України. Колаж 24 каналуГроші ЄС для України. Колаж 24 каналу
0 0
Read Time:59 Second

За два тижні Єврокомісія представить офіційний план щодо того, як скористатися замороженими російськими активами на благо України. Можливо, що ці кошти будуть витрачені на озброєння.

Це пише Euractiv.

За даними видання, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн нещодавно неочікувано оголосила, що прийшла пора почати дискусію щодо того, як використати незапланований прибуток від заморожених активів РФ для спільної покупки військового озброєння для України.

Спочатку планувалося, що кошти витратять відбудову України. Так, зокрема, один із високопоставлених дипломатів ЄС зазначав, що цей прибуток має піти виключно на відбудову України. Проте, він вважає, що в першу чергу для цього країна має існувати, тоді б це мало сенс.

Нагадаємо, після початку повномасштабного російського вторгнення до України, західні держави ввели санкції на активи РФ. Сума становить близько 280 мільярдів євро. Найбільша частина з них – фактично, цінні папери, які купував російський центральний банк, – заблокована в депозитарії Euroclear, який знаходиться в Брюсселі. Саме у Бельгії «забанені» 250 мільярдів євро активів РФ.

Як повідомив прем’єр Бельгії Александр Де Кроо, податок на заблоковані активи у 2023 році склав приблизно 1,3 млрд євро, а у 2024 році сягатиме близько 1,7 млрд євро.

Світовий банк оцінив, що Україна наразі втратила 499 мільярдів доларів через російську агресію.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *