Дональд Трамп. Фото: AP Photo / Evan VucciДональд Трамп. Фото: AP Photo / Evan Vucci
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Судові та прокурорські працівники США, які займаються справами, пов’язаними з експрезидентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом, отримують погрози.

Про це пише агентство Reuters.

Зазначається, що це викликало тривогу серед суддів різних інстанцій у Сполучених Штатах. Вони зазначили, що така ситуація підриває незалежність судів, які є основою демократичного конституційного порядку в країні.

Погрози на свою адресу та можливі переслідування пережили не менш як 10 суддів і 4 прокурори.

Зокрема, на окружного суддю Ройса Ламберта, якого призначив ще свого часу Рональд Рейган, спочатку розпочали атаку в Інтернеті. Екстремістські сайти називали його складовою «глибинної держави», яка мала на меті позбутися Трампа та його прихильників.

Коли Ламберт виніс вирок 69-річній жительці Айдахо, яка визнала свою провину в причетності до бунтів 6 січня 2021 року, він почав отримувати особисті листи з погрозами. У справі Ламберта маршали США виявили одного з підозрюваних і заборонили йому надсилати погрози. Але ніхто так і не був затриманий.

За інформацією Reuters, Дональд Трамп часто звинувачує суддів у «повній упередженості», «зраді», «політизації» та «ворожості» до нього, і його прихильники на інтернет-платформах підтримують ці твердження. Вони також вихваляють експрезидента як героя, якого оточили «нечесні» судді, що мають таємні зв’язки з демократами.

Проти Трампа висувають чотири звинувачення, пов’язані з його нібито спробою анулювати свій програш на виборах президента США 2020 року за допомогою атаки на Капітолій. За двома з цих звинувачень Трампу загрожує до п’яти років, а за іншими двома — до 20 в’язниці.

Трампа звинуватили у 37 випадках порушення закону про таємні документи США, які він тримав у своєму будинку у Флориді. Це перший випадок, коли колишнього главу держави притягнули до федеральної відповідальності.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *