Пентагон. Колаж із відкритих джерелПентагон. Колаж із відкритих джерел
0 0
Read Time:55 Second

Для підтримки України у її військовій боротьбі проти РФ Пентагон розглядає можливість скористатися останнім резервом фінансової допомоги, який залишився в його розпорядженні. Планується це зробити попри відсутність гарантій забезпечення від Конгресу, що ці гроші будуть повернуті.

Про це пише CNN.

У розпорядженні Міністерства оборони США все ще перебувають приблизно $4 мільярди для України, які дозволяють Пентагону надсилати військову техніку до Києва зі свого власного арсеналу.

Повідомляється, що Пентагон раніше не планував використовувати решту коштів, не отримавши підтвердження, що Конгрес компенсує їх за допомогою додаткового фінансового запиту від адміністрації на суму $60 мільярдів. Ця пересторога ґрунтувалась на тому, що забирання коштів з резервів Міністерства оборони без стратегії відновлення цієї техніки може погіршити військову підготовку США.

У зв’язку з тим, що Україні все більше необхідна військова підтримка від США, керівники Міністерства оборони розглядають, чи можна знайти якісь внутрішні резерви, щоб виділити принаймні частку зі своїх $4 мільярдів, які залишились, на допомогу Україні у війні з Росією.

Поки що жодних рішень не прийнято, але обговорення цього варіанту та інших можливих планів Б набирають обертів протягом останніх тижнів, оскільки ситуація на фронті в Україні погіршується.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *