Олександр Камишін. Фото з відкритих джерелОлександр Камишін. Фото з відкритих джерел
0 0
Read Time:56 Second

У 2024 році Україна наздогнала Росію за обсягами виготовлення безпілотників-камікадзе, схожих на іранські Shahed-131 і Shahed-136. Про це розповів міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у інтерв’ю телемарафону “Єдині новини”.

За його словами, станом на сьогодні Україна має всі можливості виготовляти такі дрони, які не поступаються за якістю російським.

Камишін додав, що Україна показує успішні результати як у виготовленні подібних до «шахедів» безпілотників, так і у виробництві інших видів ударних дронів.

За словами міністра, що вибухи, які останнім часом можна все частіше спостерігати в Російській Федерації, «то все наше».

Камишін відзначив, що українські дрони-камікадзе не відрізняються від російсько-іранських «за обсягом вибухової речовини, яку вони перевозять, за радіусом дії та за іншими характеристиками».

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року керівник Мінстратегпрому вперше повідомив про початок масового виробництва дронів, схожих на «шахеди». За його словами, на той час випускалося лише десятки таких апаратів щомісяця.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 15 лютого 2024 року повідомив, що кілька союзних країн мають намір об’єднатися та надати Україні мільйон БПЛА.

Наступного дня Камишін закликав партнерів з НАТО придбати мільйон безпілотників для України від українських виробників.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *