Давид Арахамія. Фото: ukranews.comДавид Арахамія. Фото: ukranews.com
0 0
Read Time:58 Second

Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія вніс несподівану пропозицію щодо військових навчань для народних депутатів та державних службовців. Про це пише LB.

Під час дискусії “2024: сценарії для країни” він висловив думку, що такі навчання можуть стати мотивацією для українців не боятися можливої мобілізації.

Нардеп Давид Арахамія розглядає можливість того, що депутати та чиновники повинні проходити військові навчання. Це повинно бути на рівні зі звичайними громадянами, але в частковому режимі. Він підкреслює важливість пояснення процесу мобілізації громадянам, оскільки багато з них мають неправильне уявлення про те, як це відбувається.

25 січня Єгор Чернєв, народний депутат і перший заступник голови комітету з питань оборони, повідомив, що в парламенті розглядають ідею введення обов’язкової військової служби для всіх громадян, яким не більше 25 років.

У грудні 2023 року уряд запропонував законопроєкт про зміни в сфері мобілізації, військового обліку та служби в армії. Однак, за даними голови парламенту Руслана Стефанчука, є серйозні недоліки. Вони пов’язані з порушенням конституційних прав громадян та намірами призвати до армії чоловіків з інвалідністю та електронними повістками.

За словами міністра оборони Рустема Умєрова, підготовлено нову версію закону про мобілізацію, яка враховує всі зауваження, але поки що вона не подана на розгляд.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *