Ілюстративне фото. Фото: unian.uaІлюстративне фото. Фото: unian.ua
0 0
Read Time:57 Second

Найближчим часом розпочнуться офіційні переговори між Сполученими Штатами та Іраком щодо виведення американських військ з країни, анонсував глава Пентагону. Про це пише Politico.

Офіційне повідомлення про початок переговорів прийшло від міністра оборони США Ллойда Остіна, який розкрив деталі майбутніх зустрічей. Ці переговори стосуються завершення місії військової коаліції, утвореної для боротьби з терористичним угрупованням ІДІЛ в Іраку.

Основна мета переговорів — забезпечити плавний перехід до міцного двостороннього партнерства у сфері безпеки між США та Іраком. Заява Ллойда Остіна вказує на те, що обидві сторони зацікавлені у розвитку тісних відносин після завершення військової фази співпраці.

Робочі групи вищої військової комісії обговорюватимуть деталі графіку перехідного періоду. Одним із головних аспектів обговорення буде загроза, яку становить “Ісламська держава”, а також врахування оперативних, екологічних та спроможностей іракських сил безпеки.

Ллойд Остін підкреслив важливість еволюції місії, щоб запобігти відродженню “Ісламської держави”. Робочі групи повинні внести рекомендації щодо найбільш ефективного забезпечуючи, що терористичне угруповання не зможе повернутися.

Попередньо стало відомо про ракетний удар по американській авіабазі Айн-аль-Асад в Іраку, що призвело до поранень військовослужбовців США. Це подія викликала рішучу реакцію з боку Сполучених Штатів, які здійснили удари по об’єктах, пов’язаних з терористичним угрупованням “Катаїб Хезболла”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *