Зерно. Фото: Getty ImagesЗерно. Фото: Getty Images

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, якого цитує Bloomberg, Україна має намір запустити новий маршрут через річку Дунай. Це хочуть зробити задля підвищення експорту до рівня, який був перед початком повномасштабного вторгнення РФ.

Кубраков наполягає, що мета України на цей рік – позбутися всіх штучних бар’єрів для експортних компаній. Також держава працює над поліпшенням внутрішньої логістики. Він поділився планами, згідно з якими Україна хоче перевозити контейнери через нижню частину Дунаю, тому що Румунія «більш передбачувана», ніж Польща.

Міністр повідомив, що нова транспортна схема передбачає маршрут між українським портом Ізмаїл і румунською Констанцою. До нього також долучаться порти Німеччини на Дунаї. За його словами, цей додатковий маршрут допоможе підвищити український експорт до попереднього рівня, який був до початку російського вторгнення.

Наразі Україна не може досягти таких результатів через те, що польські фермери блокують кордони.

Кубраков переконаний, що польським фермерам нема чого турбуватись, адже Україна експортує не тільки сільськогосподарську продукцію, а й комплектуючі для німецьких машинобудівників, вироби переробної промисловості, які не йдуть до Польщі. Блокування кордону призведе до мільярдних збитків як для нашої економіки, так і для економіки Європейського Союзу.

Нагадаємо, раніше Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО), повідомив, що причиною блокування кордону з Польщею є вибори в Європі.

Він нагадав, що в Польщі нещодавно пройшли вибори до національного парламенту, а також цього року очікуються вибори до Європарламенту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *