Олександр Лукашенко. Фото: SCANPIXОлександр Лукашенко. Фото: SCANPIX
0 0
Read Time:57 Second

Білоруський диктатор та співучасник російської агресії щодо України Олександр Лукашенко підтвердив, що його країна отримала та вже розгорнула на позиціях 2 підрозділи ракетних систем «Іскандер-М». Окрім того, він запевняє, що на території держави знаходиться і тактична ядерна зброя.

Його слова ретранслює Міністерство оборони.

Він заявив, що Білорусь зміцнює свої військові можливості. Згідно з даними, озвученими Лукашенком, збройні сили Білорусі отримали нові моделі місцевого РСЗВ «Полонез-М» з дальністю обстрілу до 300 кілометрів. Також до складу їхніх ЗС увійшли два зенітно-ракетні дивізіони С-400 і два дивізіони ракетних комплексів «Іскандер-М». Окрім того, він вкотре нагадав, що в Білорусі вже знаходиться тактична ядерна зброя.

«Це найголовніший фактор у стримуванні будь-якого ворога», – наголосив диктатор, додавши, що його країна «має все, аби не дати себе образити».

Як відомо, «Іскандер» складається із комплексів ракетних систем «Іскандер», «Іскандер-М», «Іскандер-К», «Іскандер-Є». Вперше був продемонстрований наприкінці минулого століття. Згідно з заявленими характеристиками, вони можуть знищувати цілі на відстані до пів тисячі кілометрів і мають більшу потужність, аніж ракети класу «Калібр». До того ж вони здатні нести ядерні боєголовки.

Як відомо, РФ часто застосовує саме ці ракети для ударів по території України.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *