Ілюстративне фото. Фото: ki.arbitr.gov.uaІлюстративне фото. Фото: ki.arbitr.gov.ua
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Шевченківський районний суд Києва виніс вирок у справі Ігоря Гармашова, який працював помічником-консультантом народного депутата від партії “Слуга народу” Юрія Здебського. Ця інформація була опублікована в державному реєстрі.

Гармашова визнали винним у державній зраді на користь Росії та засудили до 12 років ув’язнення без конфіскації майна. За даними слідства, Гармашов був агентом Федеральної служби безпеки РФ, який збирав і передавав росіянам секретну інформацію про обороноздатність та держбезпеку України.

Він був завербований у 2014 році в Москві. У 2017 році він підписав письмову згоду на співпрацю з ФСБ, отримав позивний та мобільний телефон для зв’язку з куратором. У 2019 році він став помічником Здебського, який є членом комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. За весь час своєї діяльності він отримав від російської сторони, як мінімум 71 000 доларів.

Гармашова затримали у березні 2022 року. Він спочатку заперечував свою провину, але пізніше визнав, що працював на ворога.

Нардеп від “Слуги народу” Здебський, який був начальником Гармашова, заявив, що не знав про його зв’язки з ФСБ та не давав йому доступу до державної таємниці. Він наголосив, що взяв його на роботу як фахівця з питань кордонів, оскільки Гармашов був колишнім полковником ДПСУ.

Здебський також зазначив, що Гармашов виконував лише поставленні завдання та не виявляв ініціативи. Він припустив, що Гармашова могли завербувати його приятелі з Московської прикордонної академії.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *