Анатолій Гунько. Колаж УНІАНАнатолій Гунько. Колаж УНІАН

За звинуваченням у вимаганні хабаря у розмірі $85 тисяч Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) передала до суду справу проти народного обранця Анатолія Гунька та його асистента Ігоря Калініченка.

Про це на своєму каналі у Телеграм повідомляє пресслужба САП.

Згідно з інформацією, САП на підставі результатів слідства НАБУ (Національного антикорупційного бюро – ред.) направив до суду обвинувачення проти народного обранця та його спільника. У 2023 році їх спіймали на отриманні $85 тисяч хабаря за забезпечення оренди приватній фірмі державних земельних ділянок. Зараз обвинувачення проти нардепа та його поплічника надіслані до ВАКС (Вищого антикорупційного суду – ред.)  для розгляду по суті. Документи проти ще однієї людини виділені в окреме провадження через її розшук.

У прокуратурі не називають прізвища нардепа, проте ЗМІ дізнались, що мова йде саме про Анатолія Гунька.

Як повідомлялося раніше, НАБУ і САП виявили, що народний депутат Гунько та його два спільники отримали $85 тисяч незаконної вигоди. Згодом нардепові та іншій особі було оголошено про підозру. Згідно з даними розслідування, Гунько разом зі своїм асистентом Ігорем Калініченком та іншим співучасником Володимиром Івасиком вимагали та отримали кошти від представника аграрної компанії ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліна.

Вони отримали гроші за те, що надали державні землі на обробку. Ці землі використовують дослідні господарства, які належать до Національної академії аграрних наук. Серед них було ДГ «Тучинське», розташоване у селі Тучин на Рівненщині.

За словами прокурора, за кожний 1 га землі треба було заплатити $130 доларів. Усього йшлося про 1700 га за $221 тисячу. З цієї суми треба було внести аванс у $85 тис., а решту – після зібрання врожаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *