Петер Павел. Фото: europeanwesternbalkans.comПетер Павел. Фото: europeanwesternbalkans.com

Президент Чехії Петр Павел оголосив, що знайшов спосіб постачання приблизно 800 тисяч боєприпасів для допомоги України. Проте він відзначив, що для цього потрібно знайти достатнє фінансування. Про це він заявив під час участі в панельній дискусії, в якій брали участь керівники п’яти країн Європейського Союзу.

Павел акцентував увагу на проблемах постачання зброї та боєприпасів для ЗСУ та визначив важливість надання підтримки у цьому питанні. За його словами, Чехія зуміла знайти інноваційний підхід для організації цих постачань.

За словами президента Павела, на цей час Чехія вже виявила приблизно 500 тисяч снарядів калібру 155 мм та 300 тисяч снарядів калібру 122 мм. Очільник Чехії заявив, що ці боєприпаси можливо доставити в Україну за декілька тижнів за умови знаходження необхідного фінансування.

Висловивши підтримку Україні, Павел вказав, що Чехія активно працює над пошуком військового обладнання по всьому світу. Також вона планує співпрацювати з партнерами по Північноатлантичному Альянсі. Крім того, президент високо оцінив допомогу Данії, Нідерландів та Канади, які надали ресурси для постачання військового обладнання до Чехії, звідки вони швидко переправляються в Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *