Майк Джонсон. Фото: nv.uaМайк Джонсон. Фото: nv.ua

Спікер Палати представників Майк Джонсон перебуває під значним тиском від сенаторів-республіканців. Вони наполягають на негайному розгляді проєкту безпекової допомоги для України на суму $61 млрд. Про це пише The Hill.

Представник республіканської партії сенатор Том Тілліс підкреслив, що невідкладне прийняття цього законопроєкту є критично важливим кроком. Адже він може визначити майбутнє не лише для України, але й для політичного ландшафту в Сполучених Штатах.

Тілліс попереджає, що в разі відмови від ухвалення законопроєкту представники республіканської партії у Палаті представників будуть мати наслідки під час виборів цього року. Він зазначив, що відсутність рішучого кроку на підтримку України може відкрити двері для президента Росії Володимира Путіна та дозволить йому змінити хід війни.

Заяви сенатора відображають загальний настрій республіканців. Зокрема, лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл висловив обурення відносно можливої затримки у розгляді законопроєкту. Макконнелл застерігає, що відкладання рішення може коштувати Україні дорого і впливати на довгострокову стратегію Сполучених Штатів в інших регіонах світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *