Джо Байден. Фото: businessinsider.comДжо Байден. Фото: businessinsider.com

Президент США Джо Байден рішуче засудив свого попередника Дональда Трампа за його слова про потенційну російську атаку на країни-члени НАТО. Байден назвав висловлювання Трампа небезпечним та протиамериканським сигналом для світу.

Нинішній очільник Штатів виразив занепокоєння тим, що Трамп своїми заявами може підривати єдність НАТО, альянсу, який ґрунтується на принципах свободи, безпеки та національного суверенітету. Президент вважає, що його попередник не розбирається в сутності Альянсу та його значенні для міжнародної безпеки.

Байден зазначив, що супротивникам вигідний розлад в Альянсі. Він додав, що слова Дональда Трампа надають можливість для ворогів зруйнувати фундамент НАТО. Він обіцяє, що за його президентства США будуть обороняти кожен сантиметр території Альянсу у випадку російської агресії проти союзників.

Нагадаємо, що Трамп критикував Північноатлантичний Альянс, акцентуючи на питанні допомоги Україні. На зустрічі в Південній Кароліні він погрожував змусити РФ напасти на країни, які не дотримуються фінансових зобов’язань перед НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *