Фатіх Бірол. Фото: bloomberg.comФатіх Бірол. Фото: bloomberg.com

Керівник Міжнародної енергетичної агенції Фатіх Бірол заявив, що в умовах війни в Україні світові держави усвідомили значення ядерної та відновлювальної енергетики. Про це повідомляє DPA.

За словами Бірола, ядерна енергетика має свої переваги порівняно з іншими джерелами енергії, особливо на тлі проблеми енергетичної залежності. Він підкреслив важливість виробництва електроенергії національними ресурсами, наголошуючи, що енергетична самостійність може стати вирішальним фактором у забезпеченні стійкості країн.

В інтерв’ю Фатіх Бірол підкреслив, що відновлювальні джерела енергії не можуть повністю замінити ядерну енергетику у вирішенні енергетичних потреб світу.

Він також висловив обурення стосовно рішення Німеччини поетапно відмовлятись від ядерної енергетики. Бірол підкреслив, що такий крок може підвищити енергетичну залежність країни та впливати на стабільність енергетичного ринку.

Наслідки відмови від ядерної енергетики також висвітлені в контексті планів України з будівництва нових атомних енергоблоків. Зазначено, що це рішення призначене компенсувати втрати потужностей Запорізької АЕС, оскільки станція опинилася у невизначеному стані після окупації.

Попри існуючі проблеми зі зберіганням ядерних відходів, Фатіх Бірол підкреслив, що це не є достатнім аргументом для відмови від ядерної енергетики, оскільки вони можуть бути вирішені, завдяки розвитку технологій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *