Андрюс Кубілюс. Фото: armyinform.com.uaАндрюс Кубілюс. Фото: armyinform.com.ua
0 0
Read Time:49 Second

Євродепутат та колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс висунув ідею про створення міністерства або іншої інституції у литовській владі, яка б координувала допомогу Україні. Ця ініціатива ґрунтується на досвіді Європейської комісії, яка у 2014 році створила “Департамент України”. Про це пише “Укрінформ”.

Кубілюс розглядає цю можливу установу як інструмент для консолідації та координації підтримки України. Він вказав, що якщо Україна є “планом десятиліття” для Литви, то їм потрібно взяти приклад і створити “Українське міністерство” або аналогічну інституційну структуру для спільної роботи в цьому напрямку.

Однак, доповнюючи свою ініціативу, Кубілюс не обійшов увагою і важливості безперервної військової підтримки України. Він закликав до колективної домовленості в Європарламенті, щоб кожна країна спрямовувала 0,25% свого ВВП на цю ціль.

Учасники міжнародної конференції “Литва – Україна” обговорювали не лише можливість створення “Українського міністерства”, а й підтримку України в різних напрямках. Гуманітарна та військова підтримка, допомога у відновленні та євроатлантична інтеграція стали основними темами обговорення.

Нещодавно Литва також продемонструвала свою відданість підтримці України, висилаючи новий пакет військової допомоги.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *