Джо Байден. Фото: edition.cnn.comДжо Байден. Фото: edition.cnn.com

Президент США Джо Байден висловив своє обурення поведінкою республіканців у Конгресі, які відхилили двопартійну угоду щодо кордону і пакета зовнішньої допомоги, який передбачав, зокрема, підвищення фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Про це повідомляє CNN.

Байден звинуватив свого попередника, колишнього президента Дональда Трампа, в тому, що він втручається в законодавчий процес. А також заявив, що Трамп погрожує республіканським сенаторам “відплатою”, якщо вони підтримають угоду.

Очільник США зазначив, що пакет зовнішньої допомоги, який був частиною угоди, мав на меті зміцнити позицію Сполучених Штатів Америки у світі. А також підтримати країни, які стикаються з агресією Росії та Китаю. Він зокрема підкреслив, що Україна потребує додаткових ресурсів для протидії російській окупації Криму і військовій загрозі на сході.

Байден також зауважив, що пакет міграційної політики, який був частиною угоди, мав на меті вирішити гуманітарну кризу на південному кордоні США і забезпечити безпечне і законне прибуття біженців і мігрантів. Він заявив, що республіканці, які голосували проти угоди, зрадили американські цінності і ідеали.

Насамкінець, Джо Байден закликав американський народ підтримати його зусилля по досягненню двопартійного консенсусу і пообіцяв, що не зупиниться, поки не буде прийнято законопроєкт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *