Дональд Трамп. Фото: dailymail.co.ukДональд Трамп. Фото: dailymail.co.uk

У листопаді 2024 року Дональд Трамп може знову зайняти пост президента США. Це може визначити нову еру у відносинах між Європейським Союзом і Сполученими Штатами. Про це пише Bloomberg.

Європейська комісія вже розпочала офіційну оцінку можливих наслідків цього рішення. Один з ключових аспектів аналізу — дії, які можна очікувати від Трампа у випадку його перемоги.

За даними високопосадовця ЄС, попереднє президентство Трампа вражає агресивністю, і країни-члени Євросоюзу вважають, що це може призвести до нового етапу торговельних конфліктів.

Трамп планує введення протекціоністських заходів, що викликають обурення у ЄС. Мінімальний тариф у 10% та контрзаходи проти європейських податків на цифрові послуги можуть стати реальністю, якщо він повернеться до Білого дому.

Нагадаємо, що під час президентства Дональда Трампа США він ввів податки на сталь і алюміній з ЄС, посилаючись на міркування нацбезпеки. Тоді ЄС відповів своїми контрзаходами. Однак потім досяг порозуміння з адміністрацією Байдена.

Однак, поза економічними питаннями, є суттєві аспекти щодо міжнародної безпеки, які турбують європейців. Адже Трамп може вивести США з Північноатлантичного альянсу та відмовити від підтримки Європи у разі війни.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс виражає обурення, зауважуючи, що виведення американських військ з Європи стане “жахливим сценарієм” в умовах російської агресії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *