Майк Джонсон. Фото: ua.korrespondent.netМайк Джонсон. Фото: ua.korrespondent.net
0 0
Read Time:59 Second

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що не поставить на голосування за проєкт закону, який передбачає виділення $118,28 млрд на підтримку України, Ізраїлю та інших союзників США, а також на охорону кордону. Про це він повідомив на своїй сторінці в X.

Він назвав цей документ ще гіршим, ніж очікували республіканці та звинуватив президента Джо Байдена в створенні “прикордонної катастрофи”.

Законопроєкт був оприлюднений Сенатом 5 лютого після двопартійних переговорів. Байден закликав Конгрес об’єднатися і швидко ухвалити цю угоду.

Однак Джонсон заявив, що законопроєкт не вирішує проблему з нелегальною міграцією на південному кордоні Сполучених Штатів Америки, яка, за його думкою, загрожує національній безпеці. Він також звинуватив демократів в тому, що вони не хочуть закрити кордон. Він додав, що за цим законом “кордон ніколи не закриється”.

Джонсон заявив, що якщо цей законопроєкт дійде до Палати представників, він буде мертвим після прибуття.

Це не перший раз, коли він виступає проти проєкту закону про допомогу Україні та кордон. 26 січня він заявляв, що якщо умови нового законопроєкту, який готує Сенат, відповідають дійсності – він буде непрохідним для нижньої палати.

Демократи критикують республіканців за те, що вони блокують важливий законопроєкт, який має на меті підтримати союзників США та забезпечити безпеку кордону.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *