Санкції проти РФ. Фото: ukr.netСанкції проти РФ. Фото: ukr.net
0 0
Read Time:49 Second

Європейський Союз планує запровадити новий пакет санкцій проти Росії до другої річниці початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Однак журналіст “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк проаналізував майбутній пакет санкцій та поділився своїми враженнями, визначаючи його як “найслабший і найменш амбітний”.

Згідно з даними журналіста, санкції обмежаться лише забороною на видачу віз та заморожування активів для обмеженої кількості осіб.

Запропоновані обмеження є відступом від попередніх очікувань та розчаровують тих, хто сподівався на суттєві тиски на російську економіку. Раніше обговорювалося введення санкцій, спрямованих на економічний та технологічний розвиток Росії, також передбачалося обмеження у галузі енергетики та сировинних ресурсів.

Спроби заборонити імпорт скрапленого природного газу та алюмінію з Росії, які виникли за ініціативи Польщі та країн Балтії, виявилися невдалими у планах ЄС. Замість того, щоб вжити ефективні заходи, пакет санкцій ставить під сумнів рішучість Європейського Союзу в контролі над ситуацією.

Польща й балтійські країни також пропонували включити до обмежень Білорусь, аби уникнути обходу санкцій Росією через Мінськ. Проте, ця ініціатива не знайшла відгуку в новому пакеті.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *