Прапор Ірландії. Фото: СоцмережіПрапор Ірландії. Фото: Соцмережі

Ірландського депутата завербувала російська розвідка, щоб він виконував пропагандистські завдання. Про це повідомляє видання Politico.

Медіа посилається на двох високопосадовців Ірландії з уряду та системи правосуддя. Чиновники зазначили, що депутата завербували ще у 2019 році. Це відбувалося у період, коли Росія прагнула розпалити напруженість у Великій Британії на тлі Brexit.

Зокрема, йдеться про період виходу Великої Британії з Євросоюзу та намагання РФ створити конфлікт у британському регіоні Північної Ірландії. Наразі законодавця не затримали та не висунули звинувачень проти нього, оскільки його зв’язки з російськими агентами не можна вважати злочином у Дубліні.

Співрозмовники видання відмовилися публічно назвати дані депутата. Тоді як прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс не зміг підтвердити редакції, що російська розвідка працює в ірландському парламенті. Втім, він наголосив, що це не має бути несподіванкою.

Політик наголошує, що агентура Кремля розширилася в Ірландії після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Росія прагне спотворити громадську думку й активно працює щодо цього в усьому світі. Тож Гарріс стверджує, що й Ірландія не застрахована від цього.

Прем’єр зауважив, що не має права обговорювати особливості ірландської розвідки щодо законодавця. Водночас сказав, що його ідентифікували як нинішнього члена двопалатного парламенту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *