США. Фото: aa.com.trСША. Фото: aa.com.tr

У США розповіли, що Ізраїль не надав ніяких гарантій, що не завдасть ударів по ядерних об’єктах Ірану у відповідь на масований обстріл на початку тижня. Про це повідомляє видання CNN.

Представник з кола Держдепу Сполучених Штатів розповів, що складно сказати, чи скористається Ізраїль річницею нападів ХАМАС 7 жовтня для атаки у відповідь. Він додав, що у США сподіваються та очікують побачити мудрість і силу.

За його словами, наразі з боку Ізраїлю немає жодних гарантій для Америки, що ядерні об’єкти Ірану не стануть цілями для ударів.

Також відомо, що офіційним особам Америки все ще не зрозуміло щодо того, коли ухвалять рішення нанести відповідь по Ірану.

Зазначимо, що 1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет. Штати за дорученням президента Джо Байдена допомогли відбити таку масштабну атаку.

Після Білий дім зауважив, що на Тегеран очікують серйозні наслідки через такий обстріл. Втім, там не прокоментували, які саме обмеження чекають вже до того підсанкційний Іран.

Тоді як сам глава США Байден заявляв, що не вірить у повномасштабну війну а Близькому Сході з огляду на операції Ізраїлю в Газі та Лівані. А також на тлі напружених відносин з Іраном. Він запевнив, що конфлікту можна уникнути, але для цього треба зробити більше.

Байден говорив, що США вже допомагали Ізраїлю і готові його захищати далі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *