Гельсінська комісія. Фото: ВікіпедіяГельсінська комісія. Фото: Вікіпедія

Гельсінська комісія, яка займається підтримкою демократії в пострадянських країнах, просить США відмовитися від підходу, який виник після Холодної війни. Там закликають сприймати Росію як постійну загрозу глобальній безпеці. Про це повідомляє видання The Hill.

Медіа ознайомилося зі звітом Гельсінської комісії, де йдеться про те, що Вашингтону слід переосмислити своє ставлення до Кремля, як це зробили у відносинах з Китаєм.

Серед пріоритетів стратегії – забезпечити перемогу Україні в російсько-українській війні завдяки достатнім наданим ресурсам у вигляді військової та гуманітарної допомоги. Зокрема йдеться про дозвіл на застосування американського далекобійного озброєння для ударів української армії по території РФ.

Видання стверджує, що пропозиції виходять за рамками повноважень адміністрації президента США Джо Байдена щодо України. Також вони суперечать позиції кандидата від республіканців на цьогорічних виборах Дональда Трампа та його союзників у Конгресі. Адже вони вважають, що витрати на безпеку Європи занадто великі.

Голова Гельсінської комісії, представник Республіканської партії Джо Вілсон зауважив, що успішні переговори з РФ та її диктатором Володимиром Путіним навряд чи можливі. Він додав, що Трамп розпізнає нещирість воєнного злочинця Путіна. Глава Росії не та людина, з якою можна укласти тривалі та надійні домовленості.

Зазначимо, що Гельсінська комісія – це незалежна урядова організація, яку створив Конгрес США у 1975 році. Її ще називають Комісією з питань безпеки та співробітництва в Європі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *