Андрій Єрмак. Фото: ОПАндрій Єрмак. Фото: ОП

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак наголосив, що план перемоги України має чіткі етапи, які потрібні для справедливого та тривалого миру. Про це політик заявив на виступі в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку.

Єрмак пояснив, що положення плану перемоги складаються з військової та дипломатичної сфери. Він додав, що аби змусити диктатора Володимира Путіна зупинити бойові дії, потрібно мати перевагу на полі бою. Зокрема чиновник нагадав, що українцям без кораблів вдалося знищити Чорноморський флот.

За його словами, без переваги в небі ЗСУ вдалося сповільнити наступи агресора на більшості напрямках. Так само без страху війну частково перекинули на територію Росії. У рамках дискусії Єрмак розповів більше про проведення другого саміту миру та підготовчих конференцій щодо кожного пункту «Формули миру».

Керівник ОП зауважив, що запрошення для України стати членом НАТО на сьогодні є одним з пунктів плану перемоги. Тож він підкреслив, що партнерам не слід боятися погроз щодо ескалації конфлікту з боку Росії.

Посадовець зауважив, що від початку великої війни Україна збільшила виробництво озброєння у шість разів. Втім, держава все ще потребує ресурсів, технологій і часу, щоб виготовляти все необхідне. Він закликав партнерів пришвидшити передачу раніше оголошених пакетів військової підтримки. Адже Україні пріоритетно потрібні засоби ППО, РЕБ, безпілотники та артилерійські снаряди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *