Реджеп Таїп Ердоган. Фото: FacebookРеджеп Таїп Ердоган. Фото: Facebook

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган наголосив, що Крим слід повернути Україні відповідно до положень міжнародного права. Про це повідомляє державне інформагентство Туреччини Anadolu.

У рамках відеозвернення до членів четвертого саміту лідерів «Кримської платформи» Ердоган зауважив, що цьогорічна зустріч збігається з 80-ми роковинами вигнання кримськотатарського народу з півострова. За його словами, Туреччина ще з першого дня була проти окупації півострова, яка лише поглибила страждання кримських татар після депортації.

Ердоган зазначив, що питання безпеки та добробуту кримських татарів є одним з ключових у зовнішній політиці держави. Він також підтримав правові норми для зміцнення прав кримських татар, які запровадив український уряд.

Глава Туреччини наголосив, що приємно бачити звільнення з полону, тривалістю у три роки, заступника голови Національної асамблеї кримських татар Нарімана Джеляла. Він має надію на подальше повернення усіх його співвітчизників.

Ердоган говорить, що Туреччина непохитно підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Він побажав, аби війна була закінчена справедливим миром. На завершення турецький лідер підкреслив, що вірить у те, що робота у рамках конференції сприятиме міжнародним зусиллям із забезпечення миру на території Криму та України загалом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *